Значение на Фигурките като Амулети и Талисмани

Значение на Фигурките като Амулети и Талисмани

 

КАТЕРИЧКА

Помага да подредим личния си живот.Да заздравим семейството си. Да намерим правилното решение. Да вземем успешно изпит.

 

СЛОН

Символ на мъдрост,величие,неуязвимост,разумна сила и добродушие.Като талисман,се смята,че помага на човека да завоюва по-лесно доверието на другите, да добие авторитет и да се радва на чудесна памет. Слонът помага в учението и научните търсения. Чудесната му сила е в хобота и изпъкналото коремче на божеството-символизират мъдрост и дълголетие. Покровител на плодородието и дъжда. Белият слон олицетворява добродетелност и целомъдрие. Фигурки и изображения на слон носят късмет и укрепват духа..Слонът осигурява защитата на своя стопанин.

 

КОСТЕНУРКА

.Костенурката е символ на дълголетие, успех, здраве, търпение, постоянство и мъдрост. Символ на космическия ред. Стабилна защита от раздори и огън. Смята се за добър семеен подарък, а за възрастни хора - талисман, поддържащ тяхното здраве. Костенурката обаче е и традиционен талисман на кариерата – символ на небесната подкрепа и защита. Костенурката ще ви донесе пари и подкрепата на подходящи хора. Колкото повече костенурки имате у дома си, толкова повече ще е благоденствието и късметът в него. Защитава ни от нещастия и помага да се приспособим към резките промени в живота.

 

ЛЪВ

Лъвът олицетворява с целия си вид сила и власт.Лъвът е царят на животните и преди всичко символизира царствено достойнство, сила, върховна власт. Като посланици на боговете, лъвовете се борят с демоните, обитаващи човешката душа - лъжата, завистта и алчността. Лъвът олицетворява непобедимост, но заедно с това той е хитър и лукав. Символ е на Слънцето и огъня. Алхимичен знак на златото-символизира стремителен финансов успех и разкошен, безгрижен живот, надеждна дружба и могъщ ум. Ръмжащ, озъбен лъв е символ на сила, мъжество и великодушие. Ако една от лапите му е вдигната, то това е символ на храброст и преданост.

 

РИБА

Рибите са талисман на бездетни семейства- хората вярвали,че лекотата с която водните създания се сдобиват с поколение,ще се предаде и на детеродните способности на хората.А в китайските вярвания -рибата е талисман за късмет и благополучие. Риби – фигурки и изображения на риби са най-популярният талисман във Фън Шуй - те символизират успех във финансовата сфера. Рибата е символ на философията и мълчанието, но и символ на изпълнението на желанията, носещ изобилие и късмет, символ на справедливостта и получаването по заслуги.

 

ШАРАН

 Сред рибите е символ на издръжливост и упоритост.

 

ДЕЛФИН

Талисманът с неговия образ може да е от полза при морски пътешествия-защото делфинът контролира водната стихия. Предпазва от корабокрушения и бури. Делфини – загадъчни и жизнерадостни приятели и помощници. Ако ви трябва ефикасна помощ в работата и подкрепа на доброжелатели, това е вашият талисман. Делфинът е символ на спасение, промяна, бързина и любов, което по някакъв начин съответства на природните им качества, освен тяхното дружелюбие и съобразителност. Делфините са приятели на боговете, символи са на предпазливост и внимателност.

 

ПТИЦИ

 Тези крилати създания притежават мощна енергия, която помага на човек да се издигне над най-лошите житейски обстоятелства. Фигури и изображения на птици носят в себе си енергията на процъфтяване, слава и успех.

 

ГЪЛЪБ

Символ на мира,любовта и чистотата.Помага при всяко добро намерение-и в личните отношения и в работата.Особено ценен е ако започвате нещо ново.

 

ЩЪРКЕЛ / ЖЕРАВ

Носи нов живот.Символ на здраве и дълголетие.В дома се поставят фигурки като пазители на семейното щастие и за защита от всякакви злини. Популярен символ на раждането на новия живот, ново дело, залог за успех в ново начинание. Емблема на особена страстна любов и на любовта към децата. Символ е на родината, любовта към родната земя и родния дом.

 

ОРЕЛ

Почитали птицата като наместник на Бог.Символ на величие и царственост.Талисманът придава увереност и помага на собствениика си да бъде по благороден и да разпознава неприятелите си. . Орел – най-добрият талисман от сектора на славата, подходящ и действащ на амбициозни хора, които поставят пред себе си големи задачи и искат да постигнат много в живота си. Орелът е символ на остро зрение и зрение духовно. Хералдически символ на властта, господството и великодушието. Добър подарък за военни, свещенослужители, чиновници, преподаватели и учени.

 

ЛЕБЕД

Символ на прелест и обаяние заради грациозната си външност.Женски талисман-придава на притежателката си особено очарование.Помага да открием своята половинка ,да подобрим отношенията си с всички близки и приятели/носи се на синджир/. Олицетворение на чистотата и безупречността-помага за достигане на съвършенство във всичко,както и за постигане на вътрешна хармония.

 

ПАУН

Олицетворение на богатство и щастие.Помага да се преодоляват всякакви трудности.Предпазва от предателство и банкрут.Който носи талисмана придобива умението с лекота да "влиза под кожата"на другите-сякаш се докосва до тайните на човешкото съзнание.

 

ПЕПЕРУДА

Вярва се ,че помага в любовните отношения.Ще ви отвлича от сериозните неща и ще ви кара да мислите само за развлечения.

 

МРАВКА

Повишава работоспособността и прави човека по спестовен,а и нахъсва притежателя си да се бори със всички сили.

 

ПЧЕЛА

Символ на трудолюбието и напоритостта-именно тези качества подсилва човек в себе си.

 

СКАРАБЕЙ

Почитан като свещено насекомо и до днес си остава символ на богатство и просперитет.Като талисман е подходящ за хора които се занимават с търговия.

 

ПАЯК

Носи щастие.Като талисман помага на човека да открие своите таланти и да разбере себе си.Притежателят му се научава да управлява емоциите си и да успява винаги да взима правилното решение.

 

КАЛИНКА

Символ на успех,вътрешна хармония и късмет.

 

ФЕНИКС

Прекрасната златна птица е символ на безсмъртие и възраждане.Помага да се преживеят тежки периоди и човек да излезе от тях като прероден.Помага на носещият го да придобие независимост и самоувереност.

 

КЕНТАВЪР

Като талисман,конят с човешка глава е подходящ за неукрепналите още момчета,за да могат да възмажеят и да станат силни и издръжливи.

 

ПЕГАС

Той е покровител на поетите.А днес е и талисман на влюбените-помага да се съхрани верността и поддържа пламъка на любовта.

 

ЕДНОРОГ

Това прекрасно митично създание символизира късмет и щастие.Белият кон с рог на челото е безсмъртен и има магически умения.

 

ХИМЕРА

Странното огнедишащо същество е непобедимо.Талисманът с нейното изображение се подарява на хора които се сблъскват с огъня.

 

 ДРАКОН

Като символ на могъщество, мъдрост, величие, дълголетие и доброта,драконът се използва като талисман срещу врагове.

МАЙМУНА

Същество с богато въображение и изобретателен ум, затова може да служи като прекрасен талисман за политик или бизнесмен. Колкото повече маймунки имате в колекцията си, толкова повече късмет ви очаква.

КОН

Символ на свобода и неукротима воля. Той съчетава в себе си качествата на няколко животни - храбростта на лъва, зрението на орела, силата на вола, бързината на елена и ловкостта на лисицата. Символ е на безстрашие, военна доблест и слава. Символизира скорост и издръжливост, а така също радостта от живота, оптимизъм и добра слава. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни промени в живота.

КУЧЕ

Символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. Ефективен символ за защита на дома ви и вашето благосъстояние. Кучетата също така ще олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения. Такъв силен талисман ще защити всеки човек, предпазвайки го от недоброжелатели, дарявайки го с благосъстояние, а дома му - с процъфтяване.

ПЕТЕЛ

Предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли, усмирява горделивостта. Символизира стихията на огъня и предпазва дома от нечисти сили. Червеният петел пази дома от пожар, а белия - от привидения. Петелът символизира пет добродетели: достойнство по време на война, благородство в мирно време, храброст, надеждност и великодушие. Символ на богатия, сръчен стопанин и любвеобилен мъж.

БИК

 Олицетворява надеждност и спокойна сила.Символ на дълголетие и плодотворен труд,стабилност и устойчивост, упоритост при достигане на целта и трудолюбие.

КОТКА

 Символ е на магическите сили на природата.Символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.

ЖАБА

Популярен символ на голям късмет с пари,жабите се превърнали в символ на благоденствие, изобилие и късмет.

 

ЗМИЯ

Символ на мъдрост и дълбоки знания, на вечното движение и обновление на Вселената. На Изток символизира също така и неувяхващата женска красота.

 

СВИНЯ

Талисман, носещ здраве, сила и плодородие. Символ на богатство и печалба.

ЛЮБОВНИ ТАЛИСМАНИ

Това са преди всичко двойка предмети. Те великолепно активизират романтичния късмет. Това могат да бъдат двойка статуетки, двойка свещници, двойка делфинчета или котенца. Двойка птици - патенца или жерави олицетворяват неувяхващата, безсмъртната любов и вярност на щастливата двойка, която е невъзможно да бъде разделена.

ПАТЕ / ПАТИЦА

Означава съпружеско щастие, вярност, красота и блаженство. Патица и паток са символ на съюза на влюбените, на взаимно внимание и вярност.

Слънце, луна и звезди

 Слънцето е източник на светлина и живот-олицетворява мъжкото начало. Луната-олицетворява женското начало. В редица култури ги разглеждат като съпружески съюз. Затова едновременното изображение на слънце и луна служи за добър семеен талисман.

ПОДКОВА

Подковата е добре познат и разпростанен символ на късмета. Вярва се, че ако оставите подковата с краищата (рогата) нагоре, ще запазите и увеличите късмета си. Но в случай, че я поставите обратно, с краищата надолу, вашият късмет ще се разпилее или направо ще се изсипе през подковата. Може да я поставите на входната врата или някъде в дома си.

КАДУЦЕЙ,

Кадуцей е символ, използван в Гърция и се смята, че държи на разстояние болестите. Хората вярват, че той носи мир във всякакви ситуации, затова те го считат за символ на късмета.

ЧЕТИРИЛИСТНА ДЕТЕЛИНА

Един от най-известните символи на късмета е четирилистната детелина. Тя е символ на късмет и богатство Легендите разказват, че когато Ева е била прогонена от Рая, тя носила със себе си четирилистна детелина, за да й донесе късмет.

ХАМСА / „РЪКАТА НА ФАТИМА“

Вярва се, че Хамса или както още се нарича този символ Ръката на Фатима, идва от Близкия изток и Северна Африка. Насърчава добрия късмет и обезкуражава лошия. Ръката на Фатима“ се носи, за да се предотврати урочасване и да се отблъсне негативната енергия. Ръката на Хамса се носи като защита от лоши очи.

КУКИШ

Кукиш представлява свит юмрук, при който палецът е поставен между показалеца и средния пръст, и много напомня на неприличен жест. Вярва се, че амулетът кукиш (figa) съхранява късмета, който все още не е използван. Ако талисманът се счупи или изгуби, то тогава късметът на неговия притежател ще бъде отрязан и похабен.

Червен прилеп,

В Китай се вярва, че червеният прилеп предотвратява злото и е символ както на късмета, така и на дългия живот. Амулети с червен прилеп често се носят като талисман, който ще донесе щастие.

 

 

ОКОТО НА НАЗАР

 Назар е предмет под формата на око, който всички сме срещали най-често като синьо мънисто за бижута. Вярва се, че Окото на Назар отблъсква всяка лоша енергия, която е отправена към вас, затова се смята, че е символ, който ще ви донесе късмет.

Манеки Неко

Манеки Неко е котка талисман с вдигната лапичка или както някои я наричат Приканващо коте. В японската традиция тя се свърза със щастие и богатство. Вдигнатата дясна лапичка на котето носи добър късмет и богатство, а лявата се смята, че привлича клиенти. 

КРЪГ

Талисман или амулет във формата на кръг представлява вечността. Това е символ на женствеността и закриля нежните създания.

Луната

 Символизира магията, зарежда човек с мъдрост и интуиция. Луната символизира женското начало, затова се препоръчва да се носи от жени.

ПЕНТАГРАМ

Пентаграмът се използва, за да ви предпази от отрицателна енергия.

СЛЪНЦЕ

Талисман с формата на Слънцето носи благоденствие и здраве. Слънцето е символ на мъжкото начало, ако го носи жена, я дарява със сила и смелост.

СИМВОЛ ИН-ЯН

Символът Ин и Ян - кръг, разделен наполовина, като половината е черна, а другата бяла, и във всяка има точка от контрастния цвят, е символ на баланса на енергиите. Този талисман зарежда собственика си с енергията и възможността да се справи с трудни ситуации.

 

 


КАРНЕОЛ
19 февруари 2017
ОНИКС
19 февруари 2017
АМЕТИСТ
19 февруари 2017
ХЕМАТИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017
ХАУЛИТ
19 февруари 2017
ТЮРКОАЗ
19 февруари 2017
МАЛАХИТ
19 февруари 2017
СОДАЛИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017