СОДАЛИТ

СОДАЛИТ

СОДАЛИТ
От дълбока древност содалитът е известен, като камъка на артисти, певци, художници и скулптори, защото се смята, че е в състояние да насърчава вдъхновение и творчество, като същевременно осигурява и защита.Содалитът носи вътрешен мир и успокоява темпераментните натури. Носете Содалит в джобовете си и във всяка стая на къщата, за да царува мир навсякъде около вас.
Мистични свойства на Содалита
Содалитът хармонизира вътрешното същество с подсъзнателния ум. Той е полезен за работа в групи и стимулира мисълта. Това е камък, който е чудесен за лечение на проблеми свързани с комуникацията. Счита се за камък, който носи истината при всякаква комуникация. Помага за изглаждане на разногласия. Особено полезен е за изразяване на честността на емоциите. Повишава интелигентността, знанието и обединява логичното с духовното.
Лечебни свойства на Содалита
Содалитът е отличен камък за понижаване на високото кръвно налягане. Огърлици от Содалит мъниста, които се носят около областта на сърцето ще повишат хипотензивните му свойства.
Камъкът регулира и щитовидната жлеза, като има успокояващ ефект и влияе добре на вегетативната нервна система и жлезистите функции. Балансира ендокринната система и засилва обмяната на веществата. Намалява стреса и помага за усилването на физическата издръжливост.
За да се възползвате максимално от енергията на камъка, той трябва да е в пряк контакт с тялото ви в продължение на дълъг период от време. Натрупаната от него енергия трябва да се освобождава поне веднъж седмично като се постави под течаща вода. Това трябва да се прави и когато потъмнее или промени цвета си. След това трябва да бъде зареден отново, като се постави в купа с вода с планински кристали.
Магически свойства на Содалита
Содалитът е отличен за психическо развитие и медитация, особено ако се комбинира с лапис или друг ясен кварцов кристал. Докато другите камъни мощно отварят вратата на психическото ви същество, този камък леко и нежно я открехва. Това позволява да започнете да работите с новите способности, които сте придобили много по-лесно, отколкото ако ви се стоварят изведнъж на главата.
Когато се носи като бижу Содалитът създава надеждна връзка с интуицията ви и може да ви спести много време и неприятности.


КАРНЕОЛ
19 февруари 2017
ОНИКС
19 февруари 2017
АМЕТИСТ
19 февруари 2017
ХЕМАТИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017
ХАУЛИТ
19 февруари 2017
ТЮРКОАЗ
19 февруари 2017
МАЛАХИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017