Талисмани според датата на раждане

Талисмани според датата на раждане

Според някои окултни практики човек може да подобри късмета си и да се избави от зли помисли и магии с помощта на талисмани, представляващи животни, растения, минерални камъни (или метали). За да се радвате на тяхната закрила, не е нужно да ги носите и трите едновременно непрекъснато със себе си.

Достатъчно е да имате един от тях с вас и ще се радвате на по-големи успехи в любовта, работата и социалната си среда. Ще се пазите недоброжелатели и значително ще подобрите самочувствието си. Как обаче е най-подходящият талисман за нас?

На този въпрос отговарят специалисти по окултните науки, според които именно датата на раждане е ключова при избор на амулети и всякакви други вещи, носещи благополучие. Вижте какво препоръчват те при различните хора в галерията ни по-горе. Последвайте съветите и направете първите си крачки към своя нов, щастлив и по-успешен живот!

За родените между 21 декември и 20 януари

Благоденствие на тези личности би донесло бижу с кварц или друг сувенир от този камък. Парче от бреза в помещението, където спите също ще ви е от полза да се радвате на спокоен сън и професионални успехи. Същото ще е влиянието на фигурка на гъска или перо от тази птица.

За родните между 21 януари и 20 февруари

Ако сте родени в този период, ви препоръчваме да се сдобиете със сребърно бижу или друг артикул от този благороден метал. Смята се, че той ще ви помогне да разрешите любовните си проблеми и да намерите идеалната половинка. Снимка на видра или фигурка с нейния силует ще привлече в живота ви изобилие и постижения във всяка сфера. Късмет би ви донесло и цветето трепетлика.

 

За родените между 21 февруари и 20 март

Бижу с тюркоаз би ви вдъхнало самоувереност и би ви помогнало да привлечете желания партньор. Подходящ растителен талисман пък за вас е билката живовляк. Като животински талисман се препоръчва пумата – поставете в дома си картина с пума или друг сувенир. Играчка, изобразяваща величественото животно, също би ви донесла сполука.

За родените между 21 март и 20 април

Украшение с опал ще ви пази от враговете ви, както и от опасни начинания. Същият ефект ще има и закачливото цвете, наречено кученце. Друг подходящ амулет за вас са картините със сокол на тях или фигурка на животното.

За родените между 21 април и 20 май

Ако притежавате играчка, сувенир или снимка на бобър, можете да разчитате, че ще бъдете опазени от неприятели. Ако имате хризолит пък, ще скрепите отношенията си с половинката и родителите си. А цветето лилиум ще ви помогне да се радвате на спокоен и щастлив живот.

За родените между 21 май и 20 юни

Според старите вярвания рогата на елен, закачени в дома, носят просперитет на цялото семейство. Ако не можете да се сдобиете с такъв трофей, ще ви свърши работа и картина или фотография на изящното диво животно. Други подходящи талисмани за вас са билката бял равнец и камъкът ахат.

За родените между 21 юни и 20 юли

Рисунка на зелен кълвач, поставено на работното ви място, ще ви зареди с нови идеи и ще ви направи по-продуктивни в работата. Талисман може да ви бъдат шипките, както и камъкът корнеол.

 

За родените между 21 юли и 20 август

Вашето късметлийско животно е есетрата. Изображение на тази риба в дома ви, ще привлече изобилие в живота ви. Благополучие ви обещават още камъкът гранат и малиновият храст.

За родените между 21 август и 20 септември

Ако сте родени в този период, късмет ще ви донесе бижу от аметист. По-добри дни ви очакват и ако се сдобиете с цветето виолетка, както и с фигурка или рисунка на мечка.

За родените между 21 септември и 20 октомври

Имате нужда от амулет с япис. Той ще повдига настроението ви и ще ви пази от униние и самосъжаление. Благоденствие ви очаква и ако засадите в градината си тис, както и ако имате близо до себе си фигурка на гарван или перо от крилатото създание.

Родени между 21 октомври и 20 ноември

Бижу или друг артикул във формата на змия би ви избавил от много неприятности и би подобрил здравето ви. Същото се отнася за растението магарешки трън и камъкът малахит.

За родените между 21 ноември и 20 декември

Според мистиците, ако поставите картина на лос или фотография с това животно в спалнята си, то ще ви пази от кошмари и лоши сили. Вариант е също така да се сдобиете с камък обсидиан, който ще ви помогне да приемате по-лесно разочарованията. Друг подходящ амулет за родените в тази дата е борът. Ако не можете да се радвате на цяло дърво в дома си, то поне дръжте няколко клонки от растението в своето жилище.


КАРНЕОЛ
19 февруари 2017
ОНИКС
19 февруари 2017
АМЕТИСТ
19 февруари 2017
ХЕМАТИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017
ХАУЛИТ
19 февруари 2017
ТЮРКОАЗ
19 февруари 2017
МАЛАХИТ
19 февруари 2017
СОДАЛИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017