ОБСИДИАН

ОБСИДИАН

ОБСИДИАН
Нарича се още “Сълзите на апашите”. Действа успокояващо и хармонизиращо.
Обсидиана е естествено стъкло. Формира се когато вулканичната лава се охлажда прекалено бързо, за да се получи кристализация. Най-често е черен на цвят, но може да бъде и сив, кафяв и в много редки случаи червен, син или зелен. Тези оцветявания се дължат на наличието на титан, желязо или манган.
Обсидианът е много мощен камък, който ни напомня, че раждането и смъртта са неизменно свързани в едно цяло. Това е камък, който винаги е свързван с духове пазители, които бдят над нас и ни защитават на всички нива.
Мистични свойства на Обсидиана
Обсидианът помага за облекчаване на болката, намалява напрежението и ускорява физическото изцеление на раните. Той е отличен камък с който трябва да разполагате, тъй като преобразува негативната енергия в положителна. Неговите вибрации носят спокойствие и сигурност и стабилизират енергиите на всички хора в помещението в което се намира. Конкретно за различните цветове Обсидиан :
Черен, кафяв или златист Обсидиан – защитава и е полезен за премахване на общия негативизъм. Полезен е и за защита от психически атаки. Полезен е за премахване на лоши навици и намалява апетита.
Махагонов Обсидиан – създава усещане за сексапил и вдъхва повече увереност и усещане за лекота. Насърчава вземането на положителни решения и подпомага заздравяването на венците и други тъкани в тялото.
Рейнбоу Обсидиан – балансира и стабилизира енергията. Това е добър камък за успокояване на страхове, тъй като помага за балансиране на психическия стрес.
Снежен Обсидиан – помага за по-ясно и логично мислене. Носете този камък, за да предотвратите други хора да се възползват от вас. Този камък ще разкрие какво трябва да промените в живота си, за да постигнете напредък.
Лечебни свойства на Обсидиана:
Обсидианът помага при заболявания на стомаха и червата и е мощен камък за изцеление. Той подобрява и визията на ползвателя си.
Магически свойства на Обсидиана:
Обсидианът е много ефективен камък, когато се използва за защитни ритуали. Чрез заземяване на духовната енергия във физическата равнина, Обсидианът свързва ума с емоциите. Усвояването и унищожаването на негативните енергии и почистването на подсъзнателните блокажи, води до освобождаване на стреса.


КАРНЕОЛ
19 февруари 2017
ОНИКС
19 февруари 2017
АМЕТИСТ
19 февруари 2017
ХЕМАТИТ
19 февруари 2017
ХАУЛИТ
19 февруари 2017
ТЮРКОАЗ
19 февруари 2017
МАЛАХИТ
19 февруари 2017
СОДАЛИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017