ТЮРКОАЗ

ТЮРКОАЗ

Мистични свойства на Тюркоаза

Тюркоазът все още е много ценен камък.
Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили, особено срещу зли очи. Наричали са го „небесен камък”. Вибрациите на тюркоаза могат да изградят духовен мост между световете и да даде силни психически сили на този който го носи.
Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето.
Лечебни свойства на Тюркоаза
Майстор лечител и камък на Ин (женската енергия), тюркоаза е най-полезен за женските заболявания. Използва се за превенция и лечение на главоболие. Той е силен камък, който тонизира и укрепва цялото тяло и регенерира тъканите.
Той е известен като изсмукващ камък. Когато го поставите върху болната част от тялото си, болестта бива разпозната и премахната от тялото, чрез изсмукване от камъка.
Според традицията този камък отразява здравето на тялото и аурата, чрез промяна на цвета си.
Магически свойства на Тюркоаза
Сили: Защита, кураж, пари, любов, приятелство, изцеление и късмет
Когато е получен като подарък, тюркоаза носи богатство и щастие.
Камъкът се използва и за любовни магии и заклинания. Често се използва и за насърчаване на семейната хармония. Ако цветът на камъка избледнява, това се случва и с любовта на този който го носи.
Освобождавайте тюркоаза от насъбраната в него енергия, поне веднъж месечно, като го оставите в купа с натрошени камъни хематит и го оставите да се презарежда вечерта.


КАРНЕОЛ
19 февруари 2017
ОНИКС
19 февруари 2017
АМЕТИСТ
19 февруари 2017
ХЕМАТИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017
ХАУЛИТ
19 февруари 2017
МАЛАХИТ
19 февруари 2017
СОДАЛИТ
19 февруари 2017
ОБСИДИАН
19 февруари 2017